Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Individueel Zorgplan 3.0 nu beschikbaar via verbeterd MijnKinderComfortNet

Vanaf nu kan het vernieuwde Individueel Zorgplan 3.0 (IZP), dat in mei dit jaar is gelanceerd, benaderd en ingevuld worden via MijnKinderComfortNet (MKCN). In deze online omgeving kunnen gezinnen en (zorg)professionals van een ernstig ziek kind, veilig informatie delen en contact leggen.


MijnKinderComfortNet (MKCN) is een platform waarbij ouders de regie hebben over het persoonlijke netwerk van hun kind. Zij bepalen welke betrokkenen hieraan worden toegevoegd. Binnen deze veilige omgeving, die laagdrempelig toegankelijk is via een internetbrowser, kunnen betrokkenen informatie met elkaar delen, zoals belangrijke stukken rondom het kind. Ook kunnen er berichten verstuurd worden tussen ouders en zorgprofessionals en zorgprofessionals onderling. En er kunnen afspraken worden gemaakt en worden ingezien. Daarnaast is het mogelijk notities te maken en is er kindgerichte informatie te vinden of links naar relevante andere bronnen. 

Overgangsregeling 

Met de aanpassing van de module van het Individuele Zorgplan van MKCN is het mogelijk het vernieuwde IZP via een digitale omgeving in te vullen en te delen. Een wens van veel zorgprofessionals en ouders. Dit geldt voor de nieuwe dossiers. Voor de huidige dossiers blijft het IZP 2.0 beschikbaar. Daarmee biedt het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg gebruikers een overgangsregeling, als voorloper van de verdere digitalisering van het IZP. Dit project, dat valt binnen het programma NPPZ II Kind en Jongere, is onlangs gestart. 

Andere verbeteringen

Naast het aanpassen van de IZP-module zijn andere verbeteringen doorgevoerd voor een nog optimaler gebruik van MKCN. Zo is de beveiliging van patiëntgegevens verbeterd met behulp van een twee factor-authenticatie. Dit zorgt ervoor dat alle kindercentra toestemming kunnen verlenen voor het gebruik van MKCN en dat het systeem voldoet aan hun voorwaarden. De extra beveiligingstekst, ook wel penetratietest genoemd, die onlangs is uitgevoerd laat zien dat MCKN een hele veilige omgeving is. Ook is het platform beter toegankelijk gemaakt. Gedurende de testfase, uitgevoerd door verschillende Kinder Comfort Teams, ouders en een netwerkcoördinator, is ondervonden dat MCKN gebruiksvriendelijker is geworden, ook dankzij de gebruikershandleiding die beschikbaar is gesteld. 

"Ik ben helemaal onder de indruk van wat ik zie, MKCN is naar een next level gegaan!"

"Praktisch ingericht, en ik kan eenmaal binnen nog steeds zonder gebruiksaanwijzing de weg vinden, echt super!"

Gebruikmaken van MijnKinderComfortNet? 

Wil je ook gebruikmaken van MijnKinderComfortNet? Neem dan contact op met jouw Kinder Comfort Team, het Netwerk Integrale Kindzorg of team domeinoverstijgend indiceren. Zij zetten het dossier open. Ouders worden vervolgens zelf beheerder en kiezen welke professionals en organisaties toegang krijgen tot hun dossier. 


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.