Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Regionale netwerken (NIK)

Netwerken Integrale Kindzorg

Netwerken Integrale Kindzorg

Heb jij een kind dat intensieve zorg en/of kinderpalliatieve zorg nodig heeft en heb je vragen over de zorg? Dan is het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) er voor jou. Samen zorgen we ervoor dat je de hulp krijgt waar het gezin behoefte aan heeft, nu en later. Niet alleen voor je zieke kind, ook voor jezelf, je partner en broertjes & zusjes. Of ben je als professional betrokken bij de zorg voor een kind en het gezin en heb je behoefte aan iemand die met je meedenkt?


Netwerken Integrale Kindzorg

NIK is er voor jou

Het NIK is een samenwerkingsverband van ervaren professionals binnen en buiten de zorg. Het begeleidt jou in het vinden van de juiste hulp en steun. De betrokken professionals werken in allerlei zorgdisciplines en organisaties. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen en kinderthuiszorg-organisaties, maar ook aan maatschappelijk werkers en rouw- en verliesbegeleiders.

Je kunt bij het NIK terecht met al je vragen; eenvoudig of ingewikkeld. Zoals:

  • ‘Is er iemand die ons kind en gezin kan helpen bij vragen?’
  • ‘Waar kan ik terecht met vragen over hoe we de zorg voor mijn kind kunnen betalen?’
  • ‘Hoe krijgen we alle betrokken zorgprofessionals met elkaar in gesprek?’
  • ‘Kan mijn kind wel naar school als hij/zij extra zorg nodig heeft?’

Er zal misschien niet direct een oplossing zijn, want elke hulpvraag, dus ook die van jou, is anders. Mochten we zelf het antwoord niet direct hebben, dan kunnen we je doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie die je verder kan helpen?

Bij het NIK vind je onder andere:

  • Een luisterend oor en iemand die met je meedenkt en advies geeft.
  • Iemand die jou kan helpen met een hulpvraag.
  • Hulp bij het organiseren van de zorg
  • Hulp om alle betrokken zorgverleners met elkaar in contact te brengen.

Wil jij als ouder of zorgprofessional hulp van het Netwerk Integrale Kindzorg? We staan voor je klaar. Je kunt altijd contact opnemen met de NIK-coördinator in jouw regio. Via e-mail, telefoon of WhatsApp.


Medische Kindzorg Samenwerking

De stap van het ziekenhuis naar huis is vaak groot. Medische Kindzorg Samenwerking (MKS) maakt integrale kindzorg mogelijk. Het is een manier van werken om de overdracht en daarbij de zorg buiten het ziekenhuis goed te regelen. Dat gebeurt aan de hand van vier fasen. De NIK dragen het belang van Medische Kindzorg Samenwerking uit. Voor meer informatie: https://integralekindzorgmetmks.nl/


NIK in Nederland

Klik op de regio naar keuze, verdeling in 7 NIK regio's

Wegwijzer Netwerk Integrale Kindzorg Noord Holland en Flevoland Netwerk Intergrale Kindzorg Holland Rijnland Netwerk Integrale Kindzorg Zuidwest Netwerk Integrale Kindzorg Limburg en Zuidoost Brabant Netwerk Integrale Kindzorg Zuidoost Netwerk Integrale Kindzorg Utrecht Netwerk Integrale Kindzorg Noordoost

Contactpersonen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.