Skip to main content
Home  › ... Over kinderpalliatieve zorg › Beleid en bekostiging

Beleid en bekostiging

De kindzorg in Nederland staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Er is veel ruimte voor vernieuwing en verbetering. Echter, er zijn ook ernstige knelpunten in het proces tot verandering ontstaan. De verschillen in de ziektes van kinderen in de palliatieve zorg is groot, aandoeningen zijn vaak zeldzaam, progressief van aard en het is regelmatig onvoorspelbaar hoe de ziekte gaat verlopen. Dit maakt dat deze kinderen en gezinnen lang niet altijd passen in het bestaande beleid en in de landelijk gemaakte afspraken over hoe de zorg betaald wordt.


Beleid en bekostiging

Onwikkelingen

De ontwikkeling van de kinderpalliatieve zorg heeft nog nooit zoveel politieke en beleidsmatige belangstelling gekend als in de afgelopen kabinetsperiode.

“Bij alle perikelen en kritiek in het kader van de transitie is er ook veel innovatie en ontwikkeling van de grond gekomen, ontwikkelingen die de zorg voor het zieke kind en diens ouders structureel verbeteren. Nog nooit is er in Nederland zo veel aandacht geweest voor de ontwikkeling van kinderpalliatieve zorg en het komen tot (aanpassingen in) beleid om kinderpalliatieve zorg structureel en duurzaam te borgen."

- Meggi Schuiling-Otten, Bestuurder Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.


Er is een fout opgetreden. Fout: avt.Action Form_V1 is op dit moment niet beschikbaar.