Skip to main content
Home  › ... Over kinderpalliatieve zorg › Projecten

Projecten ter verbetering van kinderpalliatieve zorg

Vanuit het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II - Kind en Jongere), Palliantie II en het Richtlijnenprogramma werken we aan de verbetering van kinderpalliatieve zorg in Nederland.


NPPZ II – Kind en Jongere

Het vergroten van de maatschappelijke bewustwording over kinderpalliatieve zorg, en proactieve zorg en ondersteuning voor kind en gezin beschikbaar maken. Dat zijn de hoofddoelen van NPPZ II – Kind en Jongere. 

Met dit programma willen we de kwaliteit van leven en sterven van ernstig zieke kinderen, jongvolwassenen en hun gezinnen verder te verbeteren. Met de juiste palliatieve zorg, op de juiste plek, op het juiste moment, met de juiste zorgverleners en met de juiste bekostiging.


Projecten binnen NPPZ II - Kind en Jongere


Onderzoeksprogramma Palliantie II

Voor kinderen die ongeneeslijk ziek zijn en hun ouders is het belangrijk dat zij goede kwaliteit van leven hebben. En dat zij zorg ontvangen die aansluit op hun wensen en behoeften. 

Vanuit het landelijke onderzoeksprogramma Palliantie II doen we onderzoek naar kennis bij zorg- en hulpverleners. Over hoe, waar en wanneer zij kinderpalliatieve zorg horen te geven.


Projecten binnen Palliantie II


Richtlijnenprogramma

De richtlijn voor de transitie van zorg van jongvolwassenen naar volwassenenzorg en de richtlijn voor perinatale palliatieve zorg zijn beide belangrijke aspecten van de kindzorg die gericht zijn op het bieden van gepaste zorg aan specifieke doelgroepen. 

 


Projecten binnen het Richtlijnenprogramma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.


Er is een fout opgetreden. Fout: avt.Action Form_V1 is op dit moment niet beschikbaar.