Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Een vernieuwde website vol informatie over palliatieve zorg!

De vernieuwde website van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg is live!


Een nieuwe site vol informatie over de zorg aan kinderen (0-23 jaar) met een levensduurverkortende of levensbedreigende ziekte en hun gezinnen. Ben je als ouder of zorgprofessional op zoek naar hulp of steun, projectinformatie, nieuws of ervaringen van anderen? Lees hier meer.

De belangrijkste verandering ten opzichte van de oude website is het verdwijnen van de tweedeling voor gezinnen en zorgprofessionals. Uit onze analyse blijkt dat beide doelgroepen behoeften hebben aan elkaars informatie. Voor zowel gezinnen als zorgprofessionals is alle informatie relevant. Het gebruikersgemak is hierdoor verbeterd. De sfeerbeelden en het kleurgebruik geven de site een frisse en moderne uitstraling.

Bestuurder Meggi Schuiling-Otten:

“De kinderpalliatieve zorg ontwikkelt snel. De vernieuwde website van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg sluit aan bij de behoefte om de vele innovaties en groeiende kennis op een centrale digitale plek voor gezinnen, professionals en beleidsmaker beschikbaar te stellen”.


Over kinderpalliatieve zorg

Kinderpalliatieve zorg is gericht op kwaliteit van leven en sterven van kinderen en adolescenten, vanaf het moment dat zij een diagnose krijgen met een levensduurverkortende of levensbedreigende aandoening. Deze zorg richt zicht op het hele gezin. Ook de zorg aan broertjes en zusjes en ouders, inclusief de nazorg na een eventueel overlijden, behoort tot kinderpalliatieve zorg.

Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg

Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg zet zich al jaren in om de kinderpalliatieve zorg als expertisegebied te verbeteren en dit structureel in het Nederlandse zorgsysteem in te bedden. Daarbij ligt de focus op kennis en de kracht van samenwerken. Met als doel kinderen en gezinnen in contact brengen met organisaties en netwerken die met hen samenwerken aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van kinderpalliatieve zorg.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.