Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Boekenkast

Boekenkast

Boeken met thema overlijden, rouw en afscheid kunnen heel behulpzaam zijn. Thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Hieronder vind je een overzicht van boeken met het thema's als afscheid, verdriet, verlies en rouw. Wat betekent het gemis voor jou of voor je kind? Wat voel je en wat is helpend?

Mis je een boek of heb je een tip? Laat het ons weten.


Boekenkast

Zoek een boek


De klas neemt afscheid

De klas neemt afscheid

In het bos staat een school met een klas vol dieren.Op een dag gaat Konijn dood.Hoe zullen zijn klasgenootjes hiermee omgaan?

In dit boek wordt het rouwproces van een klas beschreven na het overlijden van een leerling. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de emoties die kunnen spelen bij jonge kinderen (4-8 jaar). Dit kan kinderen helpen hun eigen emoties te herkennen en te uiten. Daarnaast zijn er tips voor leerkrachten in het boek opgenomen, inclusief werkvormen voor gebruik in de klas.

Het unieke aan dit verhaal is dat het is geschreven naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek over rouwthematiek bij jonge kinderen. Dit onderzoek werd uitgevoerd door vier aanstaande dokters van de Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen.

Via Stichting Kinderboek Wetenschap wordt dit boek gratis beschikbaar gesteld aan klassen waarin een kind is overleden. De volledige opbrengsten van de verkoop van dit boek worden voor dit doel gebruikt. Met iedere twee verkochte boeken, kan er één gratis beschikbaar gesteld worden waar nodig.

Het boek is gratis* via het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg verkrijgbaar voor onderwijsinstellingen, verpleegkundig kinderdagverblijven en voor kindercentra die met jonge kinderen werken. Je kunt een mail sturen naar info@kinderpalliatief.nl o.v.v. aanvraag boek. 

*Enkel de portikosten worden in rekening gebracht.

Auteur:Erik Loeffen Marije Gmelig Meyling

ISBN nummer:9789403418308

Verschijningsjaar:2019

Terug naar de boekenkast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.