Skip to main content
Home  › ... Support › Bookcase

Bookcase

Books with the theme of death, mourning and farewell can be very helpful. At home, at school or at daycare. Below you will find an overview of books with themes such as farewell, sadness, loss and mourning. What does the loss mean to you or your child? What do you feel and what is helpful?

Do you miss a book or do you have a tip? Let us know.


Bookcase

Find a book


De klas neemt afscheid

De klas neemt afscheid

In het bos staat een school met een klas vol dieren.Op een dag gaat Konijn dood.Hoe zullen zijn klasgenootjes hiermee omgaan?

In dit boek wordt het rouwproces van een klas beschreven na het overlijden van een leerling. Er wordt specifiek aandacht besteed aan de emoties die kunnen spelen bij jonge kinderen (4-8 jaar). Dit kan kinderen helpen hun eigen emoties te herkennen en te uiten. Daarnaast zijn er tips voor leerkrachten in het boek opgenomen, inclusief werkvormen voor gebruik in de klas.

Het unieke aan dit verhaal is dat het is geschreven naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek over rouwthematiek bij jonge kinderen. Dit onderzoek werd uitgevoerd door vier aanstaande dokters van de Rijksuniversiteit Groningen, in samenwerking met het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen.

Via Stichting Kinderboek Wetenschap wordt dit boek gratis beschikbaar gesteld aan klassen waarin een kind is overleden. De volledige opbrengsten van de verkoop van dit boek worden voor dit doel gebruikt. Met iedere twee verkochte boeken, kan er één gratis beschikbaar gesteld worden waar nodig.

Het boek is gratis* via het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg verkrijgbaar voor onderwijsinstellingen, verpleegkundig kinderdagverblijven en voor kindercentra die met jonge kinderen werken. Je kunt een mail sturen naar info@kinderpalliatief.nl o.v.v. aanvraag boek. 

*Enkel de portikosten worden in rekening gebracht.

Auteur:Erik Loeffen Marije Gmelig Meyling

ISBN nummer:9789403418308

Verschijningsjaar:2019

Terug naar de boekenkast