Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Carend Webinar - Rouw

Het uitblijven van zorg rondom rouw, zowel voor als na het overlijden, kan tot problemen in de rouwverwerking leiden.


Het uitblijven van zorg rondom rouw, zowel voor als na het overlijden, kan tot problemen in de rouwverwerking leiden.

Seizoensopening met Manu Keirse: Rouw

Het uitblijven van zorg rondom rouw, zowel voor als na het overlijden, kan tot problemen in de rouwverwerking leiden. Zorgverleners, samen met mantelzorgers, naasten en vrijwilligers, hebben intensief samengewerkt om de best mogelijke zorg te verlenen. Na het overlijden van een patiënt wordt het echter vaak 'oorverdovend stil'. Hoewel rouw een natuurlijk proces is en niet tot het domein van de zorg behoort (het is tenslotte geen ziekte), kunnen zorgverleners een cruciale rol spelen in het ondersteunen van het rouwproces.

Hoe kunnen zorgverleners mensen die een dergelijk verdriet ondergaan, zo goed mogelijk ondersteunen? En hoe kunnen zorgverleners zelf op een goede manier afscheid nemen van een overleden patiënt?

Manu Keirse, hoogleraar rouw en pionier binnen de palliatieve zorg, zal tijdens dit webinar ingaan op de omgang met verlies en verdriet. Hij heeft eerder voor ons gesproken en zal dit keer zijn programma aanpassen met een focus op rouw en de (voor- en) nazorg hiervan. Zoals altijd belooft dit een avond vol pakkende verhalen te worden, met voldoende ruimte voor vragen, maar ook met het besef dat er bij verlies vaak geen eenduidige antwoorden zijn.

Het webinar is geaccrediteerd, maar is zeker ook toegankelijk voor niet-zorgprofessionals en naasten.

 

 

 

 


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.