Skip to main content
Home  › ... Nieuws › detail

Webinar over transitie palliatieve zorg 18-/18+


“Indrukwekkend verhaal met een duidelijke boodschap”


In februari vond in de regio Zuid Oost(PalZO) een webinar plaats over de Transitie palliatieve zorg 18-/18+. Een toenemend aantal jongeren die palliatieve zorg nodig heeft, bereikt namelijk de volwassen leeftijd. Aan het begin van het webinar namen twee ervaringsdeskundige ouders van jongeren die de overgang 18-/18+ al hebben doorgemaakt, de deelnemers mee in hun ervaringen en inzichten. Waarna de deelnemers werden geïnformeerd over zowel kind- als volwassen palliatieve zorg, en zijn ze meegenomen in de bewustwording rondom deze uitdagende transitie. Besproken is hoe we deze transitie kunnen verbeteren, gericht op doorlopende proactieve zorg en ondersteuning voor de jongeren en hun gezin. 


Bijna 80 deelnemers vanuit de netwerken van deze regio namen deel en leverden een bijdrage aan het panelgesprek. Het webinar kwam tot stand door fijne samenwerking tussen het Consortium PalZo en onderwijsknooppunt PalZo met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. De reacties op het webinar waren zeer positief, en er zijn vragen en opmerkingen gemaakt voor vervolg onderwerpen. De projectgroep Transitie palliatieve zorg 18-/18+ gaat hiermee aan de slag voor mogelijk meer webinars in andere regio’s. Benieuwd geworden? Kijk het webinar terug

Heb je vragen rondom het thema Transitie palliatieve zorg 18-/18+? Mail naar Stephanie Vallianatos (s.vallianatos@kinderpalliatief.nl) 


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.


Er is een fout opgetreden. Fout: avt.Action Form_V1 is op dit moment niet beschikbaar.