Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Boekenkast

Boekenkast

Boeken met thema overlijden, rouw en afscheid kunnen heel behulpzaam zijn. Thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Hieronder vind je een overzicht van boeken met het thema's als afscheid, verdriet, verlies en rouw. Wat betekent het gemis voor jou of voor je kind? Wat voel je en wat is helpend?

Mis je een boek of heb je een tip? Laat het ons weten.


Boekenkast

Zoek een boek


Mick

Mick

Als een ouder ernstig ziek is, is dat voor kinderen ook een hele ingrijpende tijd. Zij voelen vaak veel bezorgdheid, spanning en boosheid. Zo ook de jongen Mick, de hoofdpersoon in dit boek. Zijn vader ligt in het ziekenhuis na een hartaanval en is niet bij bewustzijn.

Wat doe je als je vader een hartaanval heeft gekregen, in het ziekenhuis ligt en je mag nog niet naar hem toe? Na twee dagen kan Mick niet langer wachten en rent hij naar het ziekenhuis. Mick weet zeker dat het allemaal zijn schuld is. Hij denkt dat hij beter op zijn vader had moeten letten. Hij had thuis moeten zijn. Nu ligt zijn vader stil in een ziekenhuisbed en reageert niet. Op eigen houtje probeert Mick hem wakker te krijgen. Zullen zijn plannen lukken?

Speltherapeute en schrijfster Anje Gnodde laat in dit boek zien welke emoties een kind kan ervaren. Een ontroerend verhaal, over een sterke jongen die met zijn schuldgevoel worstelt. 

Auteur:Anje Gnodde

ISBN nummer:9789061741695

Verschijningsjaar:2022

Terug naar de boekenkast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.