Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Boekenkast

Boekenkast

Boeken met thema overlijden, rouw en afscheid kunnen heel behulpzaam zijn. Thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Hieronder vind je een overzicht van boeken met het thema's als afscheid, verdriet, verlies en rouw. Wat betekent het gemis voor jou of voor je kind? Wat voel je en wat is helpend?

Mis je een boek of heb je een tip? Laat het ons weten.


Boekenkast

Zoek een boek


Als liefde zoveel pijn doet

Als liefde zoveel pijn doet

Ze was nog geen twintig toen haar kind na zeventien weken niet meer wakker werd. Wiegendood. Daarna gingen de deuren dicht, de telefoon uit, de gordijnen toe. De stofzuiger stond te verstoffen in de meterkast. Op het aanrecht groeide de afwas. Contact was niet mogelijk, zoveel verdriet en pijn was er. Haar ziel was geamputeerd. Haar vriend werd haar ex-vriend. Na het uitgeschreeuwd te hebben en alle tranen te hebben vergoten zat ze alleen nog maar in stilte op de bank. Haar lichaam verwaarloosd, diep in zichzelf gekeerd. Gehuld in een zwarte wolk. Maandenlang. Bewegingloos.
Maar schijn bedriegt.

Over de auteur

Johannes Verheijden (1965) is sinds 2001 werkzaam voor, met en naast gezinnen en professionals die bekend zijn met kinderrevalidatie/kinderpalliatieve zorg. In zijn carrière heeft hij talloze gesprekken gevoerd met ouders wiens kind een levensbedreigende, of levensduur verkortende aandoening heeft/had en de professionals betrokken bij deze gezinnen. Over twijfels, verdriet, (wan)hoop, zoektocht, rouw, levend/blijvend verlies, zingeving, trots, blijdschap, vertrouwen, relaties, kinderwens, identiteit, ondersteuning, wetenschap, onderzoeken, behandelingen, tegenwerking, liefde en wat het met wouders doet als zij een kind verliezen/verloren. Deze verhalen zijn een eigen leven gaan leiden in het hoofd van Johannes, waarvan Als liefde zoveel pijn doet het resultaat is.

Wil jij het boek als één van de eersten in handen hebben op de publicatie van 08-09-2023? Bestel het boek als pre-order. 

Auteur:Johannes Verheijden

ISBN nummer:9789464891546

Verschijningsjaar:2023

Terug naar de boekenkast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.