Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Twee nieuwe gezichten bij het Kenniscentrum

Maak kennis met Corintha en Anne.


Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg groeit. Ons team is uitgebreid met maar liefst twee nieuwe medewerkers. Zij stellen zich graag aan je voor.

Corintha Wijnhorst - netwerkcoördinator bij het NIK

Mijn naam is Corintha Wijnhorst en sinds 1 januari 2023 gestart als netwerkcoördinator bij het Netwerk Integrale Kindzorg voor de regio’s Holland Rijnland en Noord-Holland/Flevoland.

Ik ben van huis uit verpleegkundige en onder andere werkzaam geweest als ambulant verpleegkundige bij gezinnen met kinderen met zeer ernstige verstandelijke meervoudige beperkingen. Afgelopen december heb ik na 22 jaar afscheid genomen bij Stichting Philadelphia. Ik heb hier met plezier verschillende functies bekleed waarvan de laatste 18 jaar als manager zorg en begeleiding. Ik heb me vooral beziggehouden met de doelgroep (Z)EVMB en hun netwerk. Zo ben ik heel wat jaren manager geweest van een grote woon- en dagbestedingslocatie voor kinderen en jongvolwassenen met een (Z) EVMB. Daarnaast heb ik mij als voorzitter van de visieraad EMB beziggehouden met het ontwikkelen en implementeren van een zorgvisie/zorgprogramma voor deze doelgroep (binnen Stichting Philadelphia). De afgelopen drie jaar ben ik als kwartiermaker betrokken geweest bij het initiatief Mooi Leven Huis. In dit initiatief is gelijkwaardigheid een van de drijvende kernwaarden en dit uit zich o.a. door heel nauw samen te werken met ouders.

Daarnaast ben ik de afgelopen anderhalf jaar coördinator van het kennisplatform EMG geweest waarin kennis verbinden, bevorderen en delen centraal stond. En waarin ik naast het netwerken ook mocht meewerken aan nieuwe landelijke initiatieven.

De rode draad in mijn werk is continu de kennis en ervaringen van professionals, ouders maar bovenal ook van het netwerk te blijven verbinden, bevorderen en te delen. Want om kwaliteit te bevorderen en de zorg rondom het kind en het gezin naar een nog hoger niveau te tillen, heb ik ervaren dat we niet zonder de samenwerking, ervaringen en kennis kunnen van het netwerk. En de ouders en professionals die rondom het gezin en het kind staan. Ik ben ervan overtuigd dat als we dit samen doen, de stem van het kind en het gezin nog meer gaan zien en horen.

Ik hoop met mijn ervaringen en kennis een bijdrage te leveren aan onze visie en missie. Ik zie uit naar een mooie en waardevolle samenwerking.

Anne Koning - beleidsmedewerker

Mijn naam is Anne Koning en sinds januari ben ik werkzaam als beleidsmedewerker bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. Dit doe ik vanuit het traineeship van Talent for Care. Dit is een tweejarig ontwikkeltraject waarin ik – naast opdrachten bij verschillende zorgorganisaties – word gecoacht en trainingen krijg over zorg en zakelijk leiderschap. Mijn studieachtergrond ligt in de master Gezondheidsrecht.

Ik ga mij voornamelijk bezighouden met het ontwikkelen, uitzetten en evalueren van beleids- en bestuurlijke stukken en zal daarnaast ondersteunen bij andere werkzaamheden van het Kenniscentrum. Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor deze doelgroep en hoop met mijn werkzaamheden te kunnen bijdragen aan een zo gelukkig mogelijk leven van ernstig zieke kinderen en hun gezinnen. En aan optimale ondersteuning voor de betrokken zorgverleners. In deze functie komen mijn passies voor ethiek, gezondheidsrecht en kinderen samen.

Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en wil dit bijzondere en uitdagende werkveld zo snel mogelijk door en door leren kennen. Vragen of kennismaken onder het genot van een kop koffie? Dat lijkt me leuk! Ik ben te bereiken via a.koning@kinderpalliatief.nl of 06 45643718.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.