Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Even voorstellen: nieuwe NIK-collega's

Maak kennis met de nieuwe collega's van de Netwerken Integrale Kindzorg Noord Holland - Flevoland, en Holland Rijnland.


Noor Huijboom

Graag stel ik mij, als nieuwe Netwerkcoördinator Integrale Kindzorg Noord Holland-Flevoland, aan jullie voor; Mijn naam is Noor en ik ben woonachtig in Hoorn (NH) aan het mooie Markermeer. Ik woon hier samen met mijn vriend en twee kinderen van vier en bijna twee.

Ik ben twaalf jaar werkzaam geweest als kinderverpleegkundige in een topklinische ziekenhuis en de aansluitende laatste zes jaar heb ik een functie opgezet dichterbij de werkvloer; praktijkopleider voor de HBO-V en Specialisatie VKV. Op deze manier bleef ik verbonden aan de kinderafdeling. Pionieren, innoveren maar met name luisteren naar de vraag (achter de vraag) is iets waarvan mijn hart een sprongetje maakt.

Waarom ik heb gekozen voor het NIK? Verbinden is mijn sleutelwoord. Je bent niet alleen! Samen staan we sterk! Dat is wat ik mee wil nemen naar het Netwerk Integrale Kindzorg. Ik vind het van groot belang dat we luisteren naar elkaar en niet alleen maar horen (in de snelheid van ons bestaan). Graag ga ik (de komende tijd) op reis in deze veelzijdige regio (en landelijk) om het Netwerk Integrale Kindzorg met elkaar te verbinden (en huidige verbindingen te versterken). Daarnaast reis ik met liefde mee met de gezinnen om samen met jullie het juiste pad te vinden. Ik kijk ernaar uit elkaar live of online te ont-moeten!

Esmée Roskam

Graag stel ik mijzelf voor: mijn naam is Esmée Roskam, 29 jaar oud en woon sinds kort in Zevenhuizen samen met mijn vriend en onze drie kinderen van zeven, vijf en vier jaar. In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan als kinderverpleegkundige en coördinator zorg & planning binnen de kinderthuiszorg.

Tijdens mijn werk als kinderverpleegkundige heb ik de kans gehad om vele kinderen en hun gezinnen te ontmoeten, banden op te bouwen en hen in hun zorgproces te ondersteunen. Deze ervaringen hebben mij een goed inzicht gegeven in de uitdagingen die gezinnen met een ziek kind dagelijks ondervinden. Ik heb zowel de vreugde van succesvolle zorgverhalen als de pijn van situaties waarin de zorg tekortschiet, van dichtbij meegemaakt.
De verhalen van gezinnen die keer op keer van het kastje naar de muur worden gestuurd, hebben mij geraakt. Deze ervaringen hebben mijn motivatie versterkt om mij op een andere manier in te zetten voor deze kwetsbare gezinnen die vaak tussen wal en schip vallen. 

Het is dan ook met trots dat ik kan aankondigen dat ik per 1 augustus 2024 ben aangesloten bij het Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg als Netwerkcoördinator Integrale Kindzorg voor de regio Holland Rijnland. In deze rol kijk ik ernaar uit om de samenwerking tussen alle betrokkenen in de zorg voor ernstig zieke kinderen te bevorderen en bij te dragen aan de verdere kwaliteitsverbetering van de kinderpalliatieve zorg in 'mijn' regio. 

Hoewel er nog veel te leren valt, ben ik enthousiast over deze nieuwe uitdaging en zie ik ernaar uit om jullie binnenkort te ontmoeten en samen te werken aan de best mogelijke zorg voor deze kinderen en hun gezinnen.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.