Skip to main content
Home  › ... News

News

Read more about all developments in pediatric palliative care here. And view all important dates in the national agenda .


Carend Naasten en Nabestaandencongres (voor zorgverleners)

Laat je inspireren door de experts op het gebied van naasten en nabestaanden van mensen die niet meer beter worden


Aandacht, zorg en samenwerken: kernwoorden als het gaat om meer oog voor naasten en nabestaanden van mensen die niet meer beter worden. Binnen de palliatieve zorg draait het natuurlijk vaak om de patiënt – maar diens partner, kinderen, familieleden of vrienden hebben hun eigen weg te gaan. Hoe kan jij als zorgverlener goed voor naasten en nabestaanden zorgen? En met welke tools of organisaties kun je die zorg beter op de kaart zetten binnen jouw organisatie? Op donderdag 23 mei 2024 organiseert Carend het Naasten- en Nabestaanden Congres (voor zorgverleners) in Zwolle!

Laat je inspireren door de experts op dit vlak: zij nemen je mee aan de hand van praktijkvoorbeelden, stripkunst, persoonlijke verhalen, concrete hulpbronnen en initiatieven. Ook hoor je meer over het perspectief van minder vaak gehoorde groepen zoals migranten en kinderen van ernstig zieke ouders. Onder bezielende leiding van Adelheid Roosen ervaar je de kracht van samen in gesprek gaan. Want oog voor naasten en nabestaanden is er sámen.

Het is een bewuste keuze om niet één mantelzorger centraal te stellen en zijn of haar verhaal te laten doen. Er is namelijk niet één verhaal. We zijn allemaal naasten van elkaar, iedereen komt op een bepaald moment in het leven in aanraking met mantelzorg en ervaart dat op een eigen manier. Bij de opening en het programmaonderdeel met verschillende perspectieven vertellen de sprekers daarom niet alleen over hun professionele ervaringen mét naasten maar juist ook over hun persoonlijke ervaringen áls naaste of mantelzorger.

Met inspiratie en praktijkvoorbeelden van o.a.:
Adelheid Roosen
Maaike Haan
Hinke Hoffstädt
Yvette van der Linden & Marcella Tam
Tanja van Roosmalen
IPSO, MantelzorgNL, Gemeentelijk Steunpunt Markant, Netwerken Palliatieve Zorg, Vereniging Leven met de Dood en VPTZ
Stripverhalen uit het boek ‘Naasten’
Gudule Boland
Sander de Hosson

Het congres kost 47,50 euro voor iedereen, een lunch en koffie/thee zijn inbegrepen. Er zijn geen kortingen mogelijk.

Het congres vindt plaats in samenwerking met ZonMw-projecten ‘Oog voor Naasten en Nabestaanden’ (LUMC) en ‘Naasten – Een venster op mantelzorgdilemma’s’ (Radboudumc) en wordt mede mogelijk gemaakt door KWF.

Kijk voor meer informatie en inschrijvingen op de website:

https://carend.nl/congres/het-naasten-en-nabestaandencongres-voor-zorgverleners 


share this page

Might also be interesting


Back to news overview