Skip to main content

Advance Care Planning in de kindergeneeskunde

Hoe ga ik in gesprek met kind en gezin over voorkeuren en doelen van toekomstige zorg en behandeling? Hier vind je handreikingen voor professionals.


 

Advance Care Planning in de kindergeneeskunde

Advance Care Planning in mijn dagelijkse praktijk

Als zorgverlener van een kind met een ernstige aandoening wil je kind en gezin de beste zorg verlenen op een manier die bij hen past. Daarvoor is het van belang dat je het perspectief van kind en gezin verkent en hen ondersteunt hun eigen voorkeuren en doelen voor toekomstige zorg en behandeling te ontdekken. Wat is voor dit kind en gezin belangrijk? Daarnaast wil je hen ook voorbereiden op de toekomst. Welke mogelijkheden zijn er voor het kind? Waar dienen zorg en behandeling zich op te richten? Wat is er voor dit kind en gezin nodig, ook als het levenseinde nadert? Door met kind en ouders over de toekomst te spreken, kun je samen de zorg afstemmen op de waarden, voorkeuren en doelen van kind en gezin.

IMPACT biedt je verschillende handreikingen om met kinderen en ouders in gesprek te gaan over de toekomst. Er zijn ook materialen ter voorbereiding voor kinderen en ouders, waar je hen naar kunt verwijzen. Om IMPACT optimaal in jouw praktijk te kunnen gebruiken is een tweedaagse training ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

 

Download materialen

Download hieronder een brochure over Advance Care Planning, informatiemateriaal om je voor te bereiden op het gesprek, gesprekshandleidingen en een handig zakkaartje. 

Animatie Advance Care Planning

Animatie Advance Care Planning

Bestel IMPACT materialen

Het is mogelijk om de IMPACT materialen gedrukt te bestellen. Hier zijn kosten aan verbonden. Vraag vrijblijvend een offerte op. Stuur een e-mail naar info@kinderpalliatief.nl