Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Einde van het jaar terugkijken op twee geslaagde symposia

Aan het einde van 2023 mogen we met trots terugkijken op twee geslaagde symposia.


In 2023 was het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg (mede-)host voor twee symposia: ‘Medische Kindzorg Samenwerking middagsymposium: Hun leven, onze zorg’ en ‘Wegwijs in kinderpalliatieve zorg’.

MKS-symposium ‘Hun leven, onze zorg’

Geïnspireerd, voldaan en opgeladen om zelf aan de slag te gaan met alle nieuwe inzichten over Medische Kindzorg Samenwerking. In die stemming keerden de ruim 120 deelnemers aan het MKS Middagsymposium op 20 april 2023 na afloop weer huiswaarts. Precies zoals het bedoeld was. Missie geslaagd!

Kon je er die dag niet bij zijn? Van de dag werd ook nog een mooie aftermovie gemaakt die je nog kunt terugkijken.

Het symposium werd georganiseerd door Kind & Ziekenhuis, Kinderverpleegkunde.nl en Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg.

Symposium ‘Wegwijs in kinderpalliatieve zorg: food for thought’

Op 16 mei 2023 werd het symposium ‘Wegwijs in kinderpalliatieve zorg: food for thought’ gehouden. Leerzaam, inspirerend en waardevol. Dat was een greep uit de reacties van deelnemers aan het symposium over de nieuwe richtlijn ‘Palliatieve zorg voor kinderen’ en de lancering van het verbeterde Individueel Zorgplan (IZP). Met ongeveer 250 deelnemers (in de zaal en via een livestream) waren mensen uit uiteenlopende organisaties en met uiteenlopende functies in groten getale aanwezig.lifestyle-child-wheelchair
Het symposium werd georganiseerd door het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg in samenwerking met het onderzoeksteam van het IZP-Project en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.