Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Vooruitgang in gesprek over bestaanszekerheid: VWS werkt aan oplossing voor 2025

Staatssecretaris en minister beloven in 2025 met concrete oplossingen te komen.


Naar aanleiding van verschillende oproepen aan de Tweede Kamer over de dringende kwestie van bestaanszekerheid voor ouders van zieke kinderen voor wie het pgb wegvalt zodra hun kind overlijdt, hebben staatssecretaris Vicky Maeijer van het VWS en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toegezegd begin 2025 met concrete oplossingsrichtingen te komen. 

Deze oproepen zijn het resultaat van gezamenlijke inspanningen van meerdere partijen die aandacht vragen voor deze urgente problematiek, waaronder ook een door ons verzonden kamerbrief.

Tijdens een recent werkbezoek, waar afgevaardigden van verschillende afdelingen binnen het ministerie van VWS en ZonMw aanwezig waren, hebben we opnieuw benadrukt dat ouders die hun baan hebben opgegeven om voor hun kind te zorgen, vaak zonder vangnet komen te zitten wanneer hun kind overlijdt. Dit onderwerp kreeg ook aandacht in een recente uitzending van Radar.

We zijn verheugd dat er gehoor is gegeven aan de oproep en dat er stappen worden gezet richting duurzame oplossingen. Het waarborgen van bestaanszekerheid is van essentieel belang voor de ouders die dag en nacht klaarstaan voor hun kinderen. We blijven nauw betrokken bij de ontwikkelingen en kijken uit naar het voorstel in 2025.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.