Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Help je mee? Samen naar meer bewustzijn over kinderpalliatieve zorg!

Van 12 tot en met 19 oktober is de Week van de Palliatieve Zorg!


Op zaterdag 12 oktober is het de Internationale dag van de Palliatieve Zorg. Deze dag is het perfecte startpunt voor een heel belangrijke week: de Week van de Palliatieve Zorg, van 12 tot en met 19 oktober. Een week waarin we extra aandacht besteden aan palliatieve zorg in Nederland. Doe jij ook mee?

Kinderpalliatieve zorg

Kinderpalliatieve zorg is zorg voor kinderen met een ernstige, levensbedreigende of levensduurverkortende aandoening. Kwaliteit van leven en sterven van het kind, en focus op het gezin staat voorop. Het richt zich niet alleen op het verlichten van lichamelijke klachten, maar ook op het bieden van emotionele, sociale en spirituele steun.

Wat kunnen we samen doen?

Tijdens de Week van de Palliatieve Zorg worden door het hele land bijzondere activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor palliatieve zorg. Wat zijn we blij dat deze week bestaat! Wij zetten ons met passie in om kinderpalliatieve zorg meer bekendheid te geven. Dit is een belangrijk, maar helaas vaak onderbelicht en onbekend onderwerp – en daar willen we samen met jou verandering in brengen!

Er is een speciale toolkit, gericht op kinderpalliatieve zorg, ontwikkeld. Deze toolkit is perfect om te gebruiken binnen je organisatie, of gewoon zelf, om aandacht te vragen voor dit belangrijke thema.

Ook zetten we acties en evenementen rondom kinderpalliatieve zorg in de schijnwerpers. Denk bijvoorbeeld aan een inspirerende bijeenkomst op je werk, een informatief online webinar, een open dag bij een kinderhospice of een kinderdagverblijf dat zich richt op medische zorg. Organiseer je een evenement? Of wil je dat we met je meedenken? Laat het ons weten! 

Samen staan we sterker!

Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg werkt in deze campagne samen met Stichting PZNL. De stichting voorziet met webpagina’s Overpalliatievezorg.nl en Palliaweb.nl informatie en kennis over palliatieve zorg voor volwassenen. Samen werken we ook aan een landelijke campagne over palliatieve zorg. Vorig jaar en dit jaar uitte dit zich in de campagne ‘Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld.’, met daarin aandacht voor palliatieve zorg, in de leeftijd 0 tot 100.

Momenteel werken we aan een nieuwe campagne. Wat dit precies gaat zijn, kunnen we nog niet verklappen, maar uiteraard wordt hierin ook weer aandacht besteed aan kinderen. Hou de media goed in de gaten!


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.