Skip to main content
Home  › ... Over ons › Organisatie › Dirk Jan Patijn

Dirk Jan Patijn

Chief Financial Officer PCI

"Toen bij mijn twee zonen een tiental jaren geleden op zeer jonge leeftijd de ziekte Cystic Fibrosis (CF) werd geconstateerd, veranderde ons toekomstperspectief volledig. Als gezin hebben wij ons opgemaakt voor een lange strijd. Maar, zeker niet alleen. Er zijn bij de behandeling van CF veel zorgprofessionals betrokken: gespecialiseerde CF-dokters, fysiotherapeuten, diëtisten, verpleegkundigen, bacteriologen, apothekers, radiologen en nog veel meer. In deze multidisciplinaire aanpak is het groot belang dat er gemakkelijk samengewerkt kan worden, dat er gemakkelijk kennis en ervaring binnen het team van zorgprofessionals gedeeld kan worden. Ook de psychosociale, ontwikkelingsgerichte en spirituele aspecten van ziek-zijn horen hierbij, want bij kinderen met een levensbedreigende ziekte zijn deze onderdelen sterk met elkaar verbonden.

Gelijktijdig hebben we persoonlijk mogen ervaren dat de ziekte van onze kinderen ook op onze naasten, familie en vrienden, een grote impact heeft gemaakt. Het goede nieuws is dat de levensverwachting de afgelopen jaren is toegenomen en dat er inmiddels medicijnen zijn gevonden voor enkele groepen CF-patiënten. 

Niettemin, als ervaringsdeskundige ouders hebben mijn vrouw en ik een enorm grote bewondering gekregen voor alle zorgprofessionals en in het bijzonder zij die betrokken zijn bij kinderpalliatieve zorg. En, wij zijn beiden meer gedreven dan ooit om een bijdrage te leveren aan de voortdurende verbetering van de zorg, voor alle kinderen met een levensbedreigende aandoening, ouder(s) en naasten, maar zeker ook voor de betrokkenen zorgprofessionals zelf. Want zij kunnen van een ongelooflijk grote betekenis zijn!

Het bestaan van het Kenniscentrum is dus van groot belang en daarom zet ik graag zowel mijn persoonlijke ervaring als mijn professionele ervaring en kennis uit het bedrijfsleven en de financiële sector in om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Kenniscentrum.”


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.