Skip to main content
Home  › ... Over kinderpalliatieve zorg › Onderzoek › Kennisagenda

Kennisagenda

Om ervoor te zorgen dat we in Nederland het onderzoeksgeld dat beschikbaar is voor kinderpalliatieve zorg ook echt besteden aan onderzoeken die op dit moment dringend en belangrijk zijn, is er samen met onderzoekers uit de verschillende kennisgebieden binnen de kinderpalliatieve zorg een ‘wetenschapsagenda onderzoek’ ontwikkeld.

Deze agenda is een advies voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), ZonMw en andere subsidiegevers voor wetenschappelijk onderzoek. In deze agenda staan de onderwerpen van onderzoeken die volgens Nederlandse zorgprofessionals en wetenschappers prioriteit hebben de komende jaren. 

Een nieuwe Kennisagenda Kinderpalliatieve Zorg is uitgebracht. In de agenda staan de onderwerpen van onderzoeken die volgens Nederlandse zorgprofessionals en wetenschappers de komende jaren prioriteit hebben. De eerste versie werd in 2018 gepubliceerd, maar veel van deze onderzoeksprojecten zijn opgestart en afgerond. Hoog tijd dus voor een nieuwe versie.
  

 

Voor onderzoek binnen de kinderpalliatieve zorg in Nederland

De kennisagenda is een rapport waarin belangrijke aandachtspunten voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderpalliatieve zorg zijn verwerkt. Dit rapport is aangeboden aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

 

  

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.