Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Boekenkast

Boekenkast

Boeken met thema overlijden, rouw en afscheid kunnen heel behulpzaam zijn. Thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Hieronder vind je een overzicht van boeken met het thema's als afscheid, verdriet, verlies en rouw. Wat betekent het gemis voor jou of voor je kind? Wat voel je en wat is helpend?

Mis je een boek of heb je een tip? Laat het ons weten.


Boekenkast

Zoek een boek


Woezel & Pip - Dag lief muisje

Woezel & Pip - Dag lief muisje

Deze vertrouwde dierenvriendjes hebben ook een boek wat troost kan bieden en binnen dit boeken thema overlijden past. Het verwoord prachtig de denkwijze van kinderen en bespreekt verschillende emoties die ze kunnen ervaren. Tegelijk geeft het goede voorbeelden over wat kinderen zouden kunnen doen om afscheid te nemen van een dierbare. Aanbevolen leeftijd van 2 – 6 jaar.

Woezel en Pip rennen door het bos. Ze zoeken kastanjes. Woezels rugzak zit al bijna helemaal vol. "Oh, daar ligt nog wat, Pip", roept hij en hij wijst vooruit. Daar ligt iets in de schaduw van een oude eik. Het is Muisje. Hij ligt heel stil. Zelfs zijn snorharen bewegen niet. Gevoelig en toegankelijk prentenboek over het verliezen van een dierbare en afscheid nemen binnen de veilige en vertrouwde belevingswereld van de Tovertuin.

Auteur:Guusje Nederhorst

ISBN nummer:9789025873875

Verschijningsjaar:2018

Terug naar de boekenkast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.