Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Boekenkast

Boekenkast

Boeken met thema overlijden, rouw en afscheid kunnen heel behulpzaam zijn. Thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Hieronder vind je een overzicht van boeken met het thema's als afscheid, verdriet, verlies en rouw. Wat betekent het gemis voor jou of voor je kind? Wat voel je en wat is helpend?

Mis je een boek of heb je een tip? Laat het ons weten.


Boekenkast

Zoek een boek


Wij zijn nooit voorbij

Wij zijn nooit voorbij

Je kind verliezen is de ergste nachtmerrie die je als ouder kunt meemaken. In het boek Wij zijn nooit voorbij staan zeven verhalen van ouders voor wie deze nachtmerrie werkelijkheid werd.

Claudia en Daniel, Danique en Sjoerd, Marieke en Ronald, Mariska en Jeroen, Sabine en Jeroen, Femke en Raymond en Martine en Frans nemen je mee in de emotionele achtbaan waarin ze plotseling terechtkwamen. Ze laten zien hoe het verlies van hun kinderen hun leven voor altijd heeft veranderd.

Schrijven over Ize, Kester, Livvia, Kyan, Giulia, Dide en Daaf confronteerde de ouders met ondraaglijke pijn. Maar het gaf ze ook kracht. Het schrijfproces zorgde voor structuur en besef van wat hen was overkomen. Door hun verhaal op te schrijven, na te lezen en herschrijven lukte het de ouders om hun emoties van onmacht, verdriet en boosheid te uiten en verwerken. En belangrijker nog: de levens van hun lieve, stoere, wijze en knappe kinderen zijn nu vereeuwigd in een boek. Nu zijn zij gelukkig nooit voorbij!

Rouwtherapeuten Leoniek van Maarsel, Carine Kappeyne van de Coppello en Manu Keirse delen in dit boek naast de zeven verhalen hun inzichten over het rouwproces van ouders die een kind zijn verloren. Ze geven waardevolle tips over hoe je als betrokkene tot steun kan zijn.

Terug naar de boekenkast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.