Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Boekenkast

Boekenkast

Boeken met thema overlijden, rouw en afscheid kunnen heel behulpzaam zijn. Thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Hieronder vind je een overzicht van boeken met het thema's als afscheid, verdriet, verlies en rouw. Wat betekent het gemis voor jou of voor je kind? Wat voel je en wat is helpend?

Mis je een boek of heb je een tip? Laat het ons weten.


Boekenkast

Zoek een boek


Mijn lieve ster en ik

Mijn lieve ster en ik

Dit is een speciale in boeken thema overlijden want het is een interactief verhaal. Het prentenboek heeft eigen inbreng en er is een jongens en meisjes variant. Aanbevolen voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar.

De overledene wordt in het verhaal uitgebeeld als ster. Deze ster komt bij het kind op bezoek en ze beleven zo allemaal leuke avonturen. Het eerste avontuur is een herinnering of een wens van het kind zelf en deze tekent zij dan ook zelf in het boek.

Het prentenboek is in te kleuren met kleurpotloden, stiften en pennen. Je maakt er zo helemaal jouw eigen verhaal van. De haar- oog- en huidskleur zijn naar wens in te kleuren en een deel van het verhaal verzin jij zelf. Ook de naam en rol van de overledene vul je zelf in.

Een uniek concept waarbij het uiteindelijke boek voor ieder kind weer anders is.

Auteur:Larissa van Gurchom-Colijn

ISBN nummer:9789464024333

Terug naar de boekenkast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.