Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Boekenkast

Boekenkast

Boeken met thema overlijden, rouw en afscheid kunnen heel behulpzaam zijn. Thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Hieronder vind je een overzicht van boeken met het thema's als afscheid, verdriet, verlies en rouw. Wat betekent het gemis voor jou of voor je kind? Wat voel je en wat is helpend?

Mis je een boek of heb je een tip? Laat het ons weten.


Boekenkast

Zoek een boek


Het is allemaal liefde

Het is allemaal liefde

De verhalen laten zien hoe Anne en haar echtgenoot Ron alles uit de kast haalden om het leven van Jorrit draaglijker en leuker te maken. Het boek geeft de lezer korte inkijkjes in het drukke gezinsleven van de familie Strik, dat grotendeels draait om de zorg voor hun zieke zoon en broer. Anne vertelt over kleine alledaagse gebeurtenissen, maar ook over ingrijpende, emotionele situaties. De lezer leert Jorrit kennen; hoe hij ondanks zijn ziekte zich vastbeet in dingen die wél konden, zoals schaken, het maken van een prachtig boek over zijn knuffel ‘Happy’, Japans leren of achterop de scooter bij zijn zus zitten.

Ook neemt het boek de lezer mee in het rouwproces dat het gezin doormaakt, nadat hun zoon op 17-jarige leeftijd overleed. Die verhalen beschrijven het gemis, rouw, maar bovenal Liefde. Met een hoofdletter L.

Het boek is een bundeling van columns die werden gepubliceerd in De Gelderlander en verhalen die nog niet eerder verschenen. Ze zijn gelardeerd met prachtige lijntekeningen, die aan de hand van foto’s zijn gemaakt door Thom Vermeulen, schoonzoon van Anne en Ron.

‘Het is allemaal liefde’ is uitgegeven door uitgeverij Scrivo Media uit Bennekom. Het is verkrijgbaar bij iedere (internet)boekhandel of rechtstreeks bij de uitgeverij.

Terug naar de boekenkast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.