Skip to main content
Home  › ... Ondersteuning › Boekenkast

Boekenkast

Boeken met thema overlijden, rouw en afscheid kunnen heel behulpzaam zijn. Thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Hieronder vind je een overzicht van boeken met het thema's als afscheid, verdriet, verlies en rouw. Wat betekent het gemis voor jou of voor je kind? Wat voel je en wat is helpend?

Mis je een boek of heb je een tip? Laat het ons weten.


Boekenkast

Zoek een boek


'Als je kind niet zelf kan beslissen...’

'Als je kind niet zelf kan beslissen...’

Als je kind niet zelf kan beslissen... Informatie en tips voor ouders die namens hun kind behandelbeslissingen moeten nemen.

De meeste ouders van een kind met een verstandelijke of meervoudige beperking komen meer dan eens voor een medische beslissing te staan ten behoeve van hun kind. Wat kan en mag je als ouder/verzorger? Wat kan en mag een arts? Hoe ga je samen in gesprek en wat zegt de wet hierover? In dit boek staan vragen én antwoorden die de weg wijzen in een doolhof van (on)geschreven wetten, regels en omgangsvormen.

Met deze informatie willen de schrijvers ouders steun bieden bij het nemen van ingewikkelde beslissingen. Ook hopen ze dat het hen zal helpen om de weg te vinden naar anderen die hen tijdens dit proces kunnen bijstaan: zorgverleners én mede-ouders. Zodat zij zich minder eenzaam zullen voelen tijdens de zoektocht naar de best mogelijke zorg voor hun kind.</p> <p>&nbsp;</p> <p><iframe allowfullscreen="true" allowtransparency="true" frameborder="0" height="598px" src="https://www.yumpu.com/nl/embed/view/PsdwmDIqRaxHW9ef" width="620px"></iframe></p>

Auteur:Mirjam de Vos

Terug naar de boekenkast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.