Skip to main content

Incompany training

Betekenisgeving in de kinderpalliatieve zorg

Leer inzicht te krijgen in wat betekenisgeving inhoudt. Ben je in staat stil te staan bij eigen en andermans betekenisgeving? Kun je hier een verkennend gesprek over voeren en weet je wanneer een doorverwijzing naar een ondersteunende zorgprofessional passend is? Dit en meer leer je tijdens deze verdiepende scholing.


 

 

 Incompany training

Zingeving

Wanneer ouders te maken krijgen met een ernstige ziekte of overlijden van een kind, kan hun wereld zo op zijn kop worden gezet dat ze vragen krijgen die te maken hebben met betekenisgeving.

De toekomst die ze voor zichzelf en hun kind zagen verandert volledig, en het kost soms moeite en tijd om weer nieuwe betekenis aan hun leven te kunnen geven. Het kan ouders helpen als hun zorgverleners aandacht hebben voor vragen en behoeften rond betekenisgeving, en tijdig signaleren wanneer extra ondersteuning nodig is.

Tijdens deze training leer je ouders te ondersteunen bij betekenisgeving en levensvragen wanneer zij te maken krijgen met een ernstige ziekte bij hun kind, of zelfs een mogelijk overlijden.

Incompany

Wil jij jouw medewerkers op een praktijkgerichte manier kennis en vaardigheden met betrekking tot betekenisgeving en levensvragen bijbrengen? Dan is de incompany training Betekenisgeving binnen de kinderpalliatieve zorg een mooie training om aan te bieden binnen jouw zorgorganisatie.

De training wordt gegeven door een ervaren trainer, werkzaam als geestelijk verzorger. Met een groep van max. 10 personen leer jij in een dagdeel hoe jij als zorgverlener meer aandacht kan hebben voor vragen en behoeften rond betekenisgeving.

Dit jaar (2023) wordt de training Betekenisgeving in de kinderpalliatieve zorg in alle Netwerken Integrale Kindzorg aangeboden.

Accreditatie:
V&V en Register Zorgprofessionals: 4 punten.
SKJ: 4,5 punt.
Registerplein: 4,5 punt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.