Skip to main content

Incompany training

Betekenisgeving in de kinderpalliatieve zorg

Leer inzicht te krijgen in wat betekenisgeving inhoudt. Ben je in staat stil te staan bij eigen en andermans betekenisgeving? Kun je hier een verkennend gesprek over voeren en weet je wanneer een doorverwijzing naar een ondersteunende zorgprofessional passend is? Dit en meer leer je tijdens deze verdiepende scholing.


 

 

 Incompany training

Zingeving

Wanneer ouders te maken krijgen met een ernstige ziekte of overlijden van een kind, kan hun wereld zo op zijn kop worden gezet dat ze vragen krijgen die te maken hebben met betekenisgeving. De toekomst die ze voor zichzelf en hun kind zagen verandert volledig, en het kost soms moeite en tijd om weer nieuwe betekenis aan hun leven te kunnen geven. Het kan ouders helpen als hun zorgverleners aandacht hebben voor vragen en behoeften rond betekenisgeving, en tijdig signaleren wanneer extra ondersteuning nodig is.

Voor wie?

De training is geschikt voor alle professionals werkzaam in de kinderpalliatieve zorg en nazorg, die op zoek zijn naar een introductie in het signaleren en werken met betekenisgeving. De training kan worden gegeven aan zowel monodisciplinaire als aan multidisciplinaire teams.

Trainers

De training wordt gegeven door deskundige trainers met expertise op het gebied van betekenisgeving en levensvragen. Als geestelijk verzorgers, zijn zij ervaren in het begeleiden van gezinnen in de kinderpalliatieve zorg.

Trainingsvorm op maat

De incompany training wordt op maat gegeven om zo de beste aansluiting met de werknemer te kunnen waarborgen. Op voorhand stemmen we de volgende informatie af om tot een passende training te komen.

  • Intakegesprek
  • Bepaling instapniveau
  • Aansluiting op de leerbehoeften*
  • Na een maand is de trainer beschikbaar in een consultatieuur voor vragen uit de praktijk en advies.

*De nadruk kan bijvoorbeeld meer liggen op inzicht in betekenisgeving en het doorgronden van casuïstiek, of op het bekwamen in gespreksvoering over betekenisgeving.

Leerdoelen

Na de training:

  • Hebben deelnemers inzicht in wat betekenisgeving is en hoe het voor ouders van zieke kinderen opspeelt
  • Zijn deelnemers in staat stil te staan bij eigen en andermans betekenisgeving
  • Zijn deelnemers in staat een gesprek over betekenisgeving met ouders te voeren
  • Zijn deelnemers in staat betekenisgeving mee te nemen in onderling overleg
  • Hebben deelnemers inzicht in wanneer doorverwijzen naar een ondersteunend professional passend is

Reacties van deelnemers

“De manier van begeleiden, vooral tijdens de gesprekstrainingen zelf, was prettig. Hierdoor voelde ik mij veilig genoeg om uit te proberen en te oefenen.”

“De kennisgeving en de koppeling aan de praktijk, door middel van onderlinge interactie van voorbeelden uit de praktijk was heel fijn.”

Interesse?

Wil jij jouw medewerkers op een praktijkgerichte manier kennis en vaardigheden met betrekking tot betekenisgeving en levensvragen bijbrengen? Dan is de incompany training Betekenisgeving binnen de kinderpalliatieve zorg een mooie training om aan te bieden binnen jouw zorgorganisatie. Download de brochure voor meer informatie over de mogelijkheden, toepassing in de praktijk en praktische afstemming.

De training is geaccrediteerd bij:
Registerplein: 4,5 punt.

Meer informatie over Connect

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.


Er is een fout opgetreden. Fout: avt.Action Form_V1 is op dit moment niet beschikbaar.