Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Samenwerking voor Digitale Gegevensuitwisseling in kinderpalliatieve zorg van start

Het project Digitale Gegevensuitwisseling ging met de bijeenkomst op 27 mei '24 een nieuwe fase in.


Op 27 mei 2024 organiseerde het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg een adviesraad bijeenkomst met diverse partijen die komende jaren digitale gegevensuitwisseling in de zorg mogelijk zullen maken. Onder de genodigden bevonden zich Health-RI, Medisch Kindzorg Samenwerking (MKS), Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Stichting CareCodex.

Partners in innovatie

MKS en IKNL hebben al geruime tijd samengewerkt met Stichting CareCodex om digitale gegevensuitwisseling te realiseren. Deze samenwerking breidt zich nu uit naar de kinderpalliatieve zorg, waar de noodzaak voor efficiënte en betrouwbare gegevensuitwisseling groot is.

Samenkomst van expertise

Gezien de grote overlap in expertisegebieden was het doel van de bijeenkomst om alle betrokken partijen samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst werd gekeken naar de opzet en planning van het project om ervoor te zorgen dat de ontwikkelingen in alle betrokken gebieden naadloos op elkaar aansluiten. Door deze integrale aanpak kunnen de partijen gezamenlijk de kwaliteit van zorg verbeteren en de administratieve lasten voor zorgverleners verminderen.

Netwerkzorg op de kaart

Het project benadrukt het belang van netwerkzorg, waarbij zorgverleners, instellingen en andere betrokkenen effectief samenwerken en informatie delen. Dit gezamenlijke initiatief markeert een belangrijke stap in de richting van betere coördinatie en samenwerking binnen de kinderpalliatieve zorg.

Groeimodel en landelijke uitrol

Het meerjarenplan van dit project begint kleinschalig, maar is ontworpen met een groeimodel dat uiteindelijk een landelijke uitrol faciliteert. Door stapsgewijs te groeien, kunnen de betrokken partijen leren van elke fase en de nodige aanpassingen doen om een efficiënt en effectief systeem op landelijk niveau te ontwikkelen.

Met deze bijeenkomst is een solide basis gelegd voor een toekomst waarin digitale gegevensuitwisseling de norm wordt in de (kinder)palliatieve zorg. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van KKZ, Health-RI, MKS, IKNL, UMCG en Stichting CareCodex, komt een beter geïntegreerde en meer efficiënte zorgomgeving steeds dichterbij.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.