Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Ouders en zorgverleners kunnen binnenkort hun ervaringen met het vernieuwde Individueel Zorgplan delen

Vanaf november 2022 start een nieuwe onderzoeksfase waarin IZP 2.0 zal worden geëvalueerd.


Binnen het IZP-project wordt er onderzocht hoe het Individueel Zorgplan (IZP) in de kinderpalliatieve zorg verder doorontwikkeld én meer in gebruik genomen kan worden. In het najaar van 2021 is aan ouders en zorgverleners gevraagd wat hun ervaringen zijn met het IZP. Op basis van deze ervaringen is het IZP aangepast. De afgelopen maanden is deze vernieuwde versie (IZP 2.0) getest in de praktijk.

Nieuwe onderzoeksfase komt eraan
Vanaf november 2022 start een nieuwe onderzoeksfase waarin IZP 2.0 zal worden geëvalueerd. In deze fase kunnen ouders en zorgverleners hun ervaringen met IZP 2.0 delen met de onderzoekers aan de hand van interviews en vragenlijsten.

Wie kan meedoen aan het onderzoek?

  • Kind en gezin
    Heeft je kind vanaf april 2022 een IZP heeft gekregen? Dan is de kans groot dat het hierbij gaat om IZP 2.0. Je kunt dan meedoen aan het onderzoek. Weet je niet welke versie van het IZP je kind heeft gekregen? Neem dan contact op met de hoofdbehandelaar van jouw kind.
    Het kan zijn dat de betrokken zorgverlener contact met jou opneemt over deelname aan het onderzoek.
  • Zorgverleners
    Werk je als zorgverlener met IZP 2.0? Dan kun je meedoen aan het onderzoek. Alle zorgverleners uit de 1e, 2e, en 3e lijn kunnen zich aanmelden.

Wat doen de onderzoekers met jouw input?
In de laatste fase van het onderzoek, in het voorjaar van 2023, wordt IZP 2.0 op basis van de interviews en vragenlijsten aangepast naar de definitieve versie: IZP 3.0. Deze wordt dan landelijk gebruikt. Jouw ervaringen en input zijn voor ons onmisbaar om het IZP te verbeteren. Door jouw deelname aan het onderzoek kunt u dus echt het verschil maken.

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden voor deelname aan het onderzoek kan op www.izpproject.com. Hier vind je meer informatie over het onderzoek en kun je je aanmelden voor de vragenlijst en/of interview via het aanmeldformulier voor ouders of zorgverleners. 

Wil je alleen doen met de vragenlijst? Klik dan op onderstaande link. Je kunt tot 27 januari 2023 de vragenlijst in te vullen en jouw ervaringen en verbeterpunten te delen.

Vragenlijst voor ouders: https://redcap.link/sm1dpalh

Vragenlijst voor zorgverleners: https://redcap.link/bject134

Wil je meer weten over hoe zo’n onderzoek er precies uitziet? Houd dan onze website en social media in de gaten voor een interview met Chantal Joren van UMC Groningen. Chantal is als promovendus aangesloten bij het onderzoek.

Lees hier alles over het IZP.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.