Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Help mee: jouw input gevraagd over kinderpalliatieve zorg

De zorg verbeteren voor kinderen die niet meer beter worden: wil jij ons daarbij helpen?


Goede kinderpalliatieve zorg is afhankelijk van goede samenwerking, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Ben je arts, verpleegkundige of paramedicus en heb je zorg gedragen voor een kind dat in de afgelopen 3 jaar is overleden? Dan vragen we jou de Kompas vragenlijst in te vullen. De vragenlijst gaat over interdisciplinaire samenwerking binnen de 1e, 2e en 3e lijns kinderpalliatieve zorg.

Ook als je maar eenmalig of weinig ervaring hebt doen we een appel op jouw goodwill, omdat 'beperkte' ervaring veel voorkomt in de kinderpalliatieve zorg. Kortom: wil je ons helpen de zorg voor kinderen die niet meer beter worden duurzaam te verbeteren?

De vragenlijst bestaat uit drie delen:

  • Achtergrondvragen over je functie, werkomgeving en gevolgde scholing
  • Persoonlijke ervaring n.a.v. de meest recente casus
  • Je visie op bijdragende en verstorende factoren t.a.v. interdisciplinaire samenwerking

Het invullen van de vragenlijst kost 15 minuten van je tijd.

We gebruiken voor dit landelijke onderzoek een open wervingsmethode. Het kan zijn dat je deze link via verschillende kanalen ontvangt. Bij vragen kun je per mail contact opnemen of bellen naar 06-31118856.

Dit landelijke onderzoek wordt uitgevoerd door het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde van het UMC Utrecht en het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMC Groningen, in samenwerking met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg, Netwerken Integrale Kindzorg, Emma Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, Stichting Kind en Ziekenhuis, KinderThuisZorg, Bureau Raedelijn en de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.