Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


De onbekende wereld van kinderpalliatieve zorg

Het is de week van de palliatieve zorg. Elke dag delen we een weetje om de wereld van de kinderpalliatieve zorg bekender te maken.


Wist je dat in Nederland 5000 tot 7000 kinderen per jaar kinderpalliatieve zorg nodig hebben? Dat is zorg voor kinderen die niet meer beter worden van hun ziekte of aandoening. Voor veel mensen een onbekende en onzichtbare wereld. Terwijl deze kinderen en gezinnen afhankelijk zijn van deze zorg en juist behoefte hebben aan steun en aandacht vanuit hun omgeving. 

(foto: Anne Hamers)

Week van de palliatieve zorg
Het kenniscentrum wil de wereld van kinderpalliatieve zorg bekender maken. Bij gezinnen, zorgprofessionals, beleidsmakers en de mensen die om de gezinnen heen staan. Zodat zij de zorg ontvangen die nodig is en zij zich gesteund voelen en onderwerpen waar ze mee te maken hebben bespreekbaar worden gemaakt. Tijdens de week van de palliatieve zorg (7 t/m 14 oktober) delen we elke dag een weetje op onze socials om de wereld van de kinderpalliatieve zorg bekender te maken. We vragen onze volgers mee te helpen en de kennis van hun volgers te verruimen door de weetjes in hun netwerk te delen.

Wist je dat…?
Wist je bijvoorbeeld dat kinderen en jongeren soms ook palliatieve zorg nodig hebben? Dit heeft een enorme impact op kind en gezin. Daar staan veel mensen niet bij stil. Zo gaat het vaak om complexe en multidisciplinaire zorg, waarbij gemiddeld twintig tot veertig (zorg)professionals betrokken zijn.  ‘Ik realiseer me dat het voor zorgprofessionals gewoon werk is, maar voor ouders, kinderen en gezinnen bepaalt het hun leven.’ 

Lees het interview, van Pal voor U, met Renee, Jurrian en Laura (foto) wat er zoal op je afkomt als je deze zorg nodig hebt.

 


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.