Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Schrijf je in: Webinar langetermijngevolgen prematuriteit op woensdag 31 januari van 14.00 - 16.30 uur.

Met ervaringsdeskundige Amber Bontekoe, dr. en (kinder)psycholoog Lisette Jansen en netwerkcoördinator Leandra Beeloo.


Schrijf je in voor het webinar Langetermijngevolgen prematuriteit op woensdag 22 november van 14.00 - 16.30 uur met niemand minder dan ervaringsdeskundige Amber Bontekoe, dr. en (kinder)psycholoog Lisette Jansen en coördinator van Netwerk Integrale Kindzorg Utrecht Leandra Beeloo.

De Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) zijn samenwerkingsverbanden van professionals die de overdracht van ziekenhuis naar huis borgen en een duurzame, sluitende samenwerking van diagnose tot nazorg realiseren, voor alle gezinnen met een ernstig ziek kind waaronder prematuur geboren kinderen. Deze kinderen kampen soms ook met zware hart- en longproblemen met een levensduurverkortende aandoening tot gevolg.

Om aandacht te vragen voor de groep prematuur geboren kinderen, organiseert het Netwerk Integrale Kindzorg het online webinar Langetermijngevolgen prematuriteit op woensdag 31 januari van 14.00 - 16.30 uur met niemand minder dan ervaringsdeskundige Amber Bontekoe, dr. en (kinder)psycholoog Lisette Jansen en netwerkcoördinator Leandra Beeloo.

Tijdens het webinar krijg je antwoorden op vragen als: Wat betekent vroeggeboorte in de praktijk en hoe kan ik als professional daar op inhaken?

In het webinar ook aandacht voor Medische Kindzorg Samenwerking (MKS). MKS helpt om de sluitende samenwerking te realiseren. Goede zorg voor kinderen betekent integrale zorg, waarbij niet alleen aandacht is voor het “medische” domein, maar ook de domeinen “ontwikkeling”, “sociaal” en “veiligheid” aan bod komen.

dr. en (kinder)psycholoog Lisette Jansen (spreker)

Vroeggeboorte, en de effecten van vroeggeboorte, is lang een onderwerp geweest voor met name de eerste twee levensjaren van een kind. Inmiddels weten we dat de gevolgen nog lange tijd zichtbaar kunnen zijn, of pas op latere leeftijd zichtbaar worden. Hoe kinderen die te vroeg zijn geboren zich echter ontwikkelen, en of het mogelijk is te kunnen voorspellen wie er risico loopt op ontwikkelingsachterstanden blijven complexe vraagstukken. Lisette Jansen promoveerde in april 2023 op het onderwerp langetermijngevolgen van prematuriteit bij schoolgaande kinderen.

Ervaringsdeskundige Amber Bontekoe (spreker) 

Amber Bontekoe is 26 jaar geleden geboren na een zwangerschap van nog geen 25 weken. Met haar platform - en toekomstige stichting - geeft zij bekendheid aan de gevolgen hiervan. Dit doet zij onder andere door het geven van gastlessen en interviews met (bekende) personen met een soortgelijk verhaal. Daarnaast maakt zij een podcast waarbij zij wekelijks in gesprek gaat met professionals over langetermijngevolgen.

Schrijf je in voor het webinar. 

Voor wie?

Zorgprofessionals werkzaam in de medische kindzorg. We kijken er naar uit om dit webinar te verzorgen waarin wetenschap en ervaringsverhalen elkaar aanvullen en bijdragen aan meer inzicht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.