Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Symposium MetaPACT - De route van onderzoek naar patiënt. Trials en studies

Met dit symposium slaan we een brug tussen patiënten(verenigingen), artsen, onderzoekers en fondsenwervers. Verbinding en het delen van kennis en ervaringen staan centraal tijdens deze waardevolle dag.

Het thema van dit symposium is “De route van onderzoek naar patiënt. Trials en studies”.


Met dit symposium, voorafgaand aan ’17 oktober, dag van de krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten’ slaan we een brug tussen patiënten(verenigingen), artsen, onderzoekers en fondsenwervers. Verbinding en het delen van kennis en ervaringen staan centraal tijdens deze waardevolle dag.

Het thema van dit symposium is “De route van onderzoek naar patiënt. Trials en studies”. Een korte greep uit de onderwerpen die besproken worden:

Hoe komen trials en studies tot stand;
Hoe kun je ervoor zorgen dat studies beter aantonen hoe en of de behandeling werkt;
Hoe worden er financiën voor onderzoek gevonden en hoe kunnen fondsen het best bijdragen.
Voor het middagprogramma worden inspirerende sessies georganiseerd, waarin we met elkaar in gesprek gaan over ervaringen op het gebied van wetenschap, impact voor patiënten en fondsenwerving. In deze sessies brengen we (ouders van) patiënten, artsen, onderzoekers en andere belangstellenden met elkaar in contact.

Zet deze datum in de agenda en meld je aan! Het belooft een inspirerende en verbindende dag te worden! 

Locatie: Nieuw Hyde Park, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX, Doorn

*MetaPACT staat voor METAbole Patients Advocacy, Care & Treatment en is een krachtenbundeling (pact) van UMD, patiëntenverenigingen en fondsen binnen de metabole wereld.


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.