Skip to main content
Home  › ... Nieuws

Nieuws

Lees hier meer over alle ontwikkelingen binnen kinderpalliatieve zorg. En bekijk alle belangrijke data in de landelijk agenda.


Symposium 'Wegwijs in kinderpalliatieve zorg'

Over de nieuwe richtlijn ‘Palliatieve zorg voor kinderen’ en het verbeterde IZP.


Tijdens het symposium ‘Wegwijs in kinderpalliatieve zorg’ hoor jij de ins en outs van de nieuwe richtlijn 'Palliatieve zorg voor kinderen' en het verbeterde Individueel Zorgplan (IZP)!

Beide zijn onmisbare hulpmiddelen die de zorg voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende aandoening naar een hoger niveau tillen en de kwaliteit van leven en sterven verbeteren. Op een manier die past bij de wensen en voorkeuren van kind en gezin.

We brengen je op de hoogte van de herzieningen en toevoegingen in de richtlijn en laten zien hoe de op wetenschap gestoelde richtlijn vertaald is naar de praktijk in de vorm van een zorgplan voor het ernstig zieke kind. Een zorgplan dat recht doet aan de waarden van kind en gezin en aandacht besteedt aan álle aspecten van het ziek-zijn: lichamelijke zorg, gevoelens en gedachten, familie en vrienden, opvoeding, veiligheid, onderwijs en spiritualiteit.

Onze sprekers zorgen ervoor dat jij straks precies weet hoe je de richtlijn en het IZP in de praktijk gebruikt:

Eduard Verhagen (kinderarts en hoogleraar palliatieve zorg voor kinderen), Erna Michiels (kinderoncoloog), Kim van Teunenbroek (promovenda richtlijn), Eline Kochen (promovenda emBRACE-study), Judith Aris (postdoc onderzoeker kinderpalliatieve zorg), Chantal Joren (promovenda IZP-project), Annette Groenenberg (coördinator Emma Thuis team), Marijke Kars (senior onderzoeker), Hennie Knoester (kinderarts) en een ervaringsdeskundige ouder.

Voor wie?

Iedereen die in aanraking komt met kinderen met een levensbedreigende of levensduurverkortende diagnose: kinderartsen, cliëntondersteuners, kinderverpleegkundigen, rouw- en verliesbegeleiders, psychologen, huisartsen, artsen voor verstandelijk gehandicapten, geestelijk verzorgers, etc. Ook ouders/verzorgers zijn van harte welkom.

Noteer dinsdag 16 mei 2023 in je agenda!
Locatie: Prinses Máxima Centrum in Utrecht
Tijd: 16:00 – 20:00 uur

Vanaf 16:00 uur ben je welkom voor een hapje en drankje. Een mooi moment om elkaar weer te ontmoeten. Het symposium begint om 17:00 uur. Er zal ook een livestream beschikbaar zijn voor wie het symposium liever online bijwoont. Binnenkort wordt het volledige programma bekend gemaakt.

Dit symposium wordt georganiseerd door het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg in samenwerking met het onderzoeksteam van het IZP-Project en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).


Deel deze pagina

Mogelijk ook interessant


Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom kinderpalliatieve zorg.